Irenes mor

- Før Irene ble med i prosjektet, var gata lekeplassen hennes. Hun hadde ikke så gode karakterer på skolen, ikke noe håp eller framtidsutsikter og ingen ting som motiverte henne. Da hun begynte i Strømmestiftelsens prosjekt begynte hun litt etter litt å forandre seg. Hun ble mer åpen og utadvendt, fikk mer orden på ting og sluttet å drive gatelangs. Nå er hun er mer hjemme og gjør lekser, så karakterene har blitt bedre. Lærerne er fornøyde fordi hun nå leser bedre og skriver fort og fint, sier Carmen stolt.
- Aktivitetene hun er med i er positive for Irene. Hun er mer åpen, snakker mer og har mål i livet. Det er bra! Nå spiller hun teater, danser, går på stylter og er med i dramagruppe, forteller mor.

- Jeg har også forandret på mange ting her hjemme etter at jeg ble med i helseprosjektet til Tierra de Niños. Vi vasker grønnsaker og tilbereder mat på ett sted, og klesvasken tar vi et annet sted. Vi er også mer nøye med håndvask og personlig hygiene, forteller Carmen, mor til Hjertevenn Irene.
- Før oppbevarte vi vannet i en åpen kanne her i gårdsrommet. Med litt anstrengelse og forsakelse har mannen min klart å skaffe oss en vanntank som står på taket, og lagt rør som fører inn i huset. Nå har vi vann i springen, og det er enkelt å vaske hendene i rent vann før vi spiser. Skyllevannet bruker vi i hagen og på toalettet, som har septiktank.
- I bakgården har vi laget en liten hage. Der liker Irene å arbeide. Først hadde vi peanøtter, så plantet vi poteter og mais og andre nytteplaner. Hagen er ikke så stor, men vi prøver å utnytte den plassen vi har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar